Flowskrivning for ph.d.-stipendiater

SKRIV EFFEKTIVT, SKRIV MED GLÆDE

16. november 2017 kl. 09:30-16:30.

Når du bliver grebet af noget, der fuldstændig opsluger dig – et skriveprojekt, en løbetur, et stykke musik eller en god film – er du i flow. I denne tilstand aktiveres hele din hjerne, og din indlærings- og produktionsevne er optimal.

På kurset Flowskrivning får du input til, hvordan du skaber de bedste rammer og forudsætninger for at være i en produktiv, flydende og glædesfyldt proces med din forskningsrelaterede tekster og skrivning i det hele taget. Flowet og din effektivitet hænger både sammen med dine skrivekompetencer og med din evne til at fordybe dig og opnå kontrol over indholdet af din bevidsthed, altså din generelle måde at tænke på dit skrivearbejde på.

Det bliver bedre

Flowskrivning gør dig bedre til at løse skriveopgaver af enhver art. Du

  • undgår skriveblokering
  • bliver mindre tilbøjelig til at udsætte skriveopgaver
  • bliver mindre stresset og sparer tid
  • får en jævn og produktiv skriveproces
  • udvikler et mere naturligt, personligt og flydende sprog
  • får friske tanker og ideer
  • bliver mere tolerant i forhold til at skrive dårligt – så du vover mere.

Rent praktisk

vil kurset forløbe som en vekselvirkning mellem oplæg, øvelser og refleksion i plenum og små grupper. Fokus ligger udelukkende på skriveprocessen, ikke på gode råd vedrørende sprog og form.
Du er velkommen til at medbringe en bærbar computer, men det er ingen forudsætning for at deltage. Bogen ’Flowskrivning’ bliver udleveret på kurset. Kurset afholdes på dansk.

ECTS

Kurset i Flowskrivning udløser 1 ECTS.

Tilmelding

Ved Mie Kirstine Hjul, mkhj@adm.aau.dk senest 1. november 2017.

Bo Skjoldborg er forfatter, cand. phil. i dansk og indehaver af kommunikationsvirksomheden Powerwriting.dk, der løser skrive- og undervisningsopgaver for en række større danske organisationer og

efteruddannelsesinstitutioner. I de senere år har han specialiseret sig i skriveprocesser, hvilket bl.a. har udmøntet sig i kurserne ’Flowskrivning – Skriv effektivt, skriv med glæde’, som har tiltrukket mere end 3000 professionelle skrivere fra forskere og forfattere til filmfolk, journalister, tekstforfattere, studerende og andre, der skal skrive meget i forbindelse med deres arbejde.

I 2008 udgav han bogen Flowskrivning – vejen til flydende skriveprocesser – og i 2010 Skriv så de reagerer – på jobbet og i det hele taget (begge på Dansk Psykologisk Forlag). Bøgerne er siden udkommet i mange oplag, og i 2012 kom bøgerne desuden som e-bøger og lydbog på forlaget Powerwriting.dk.Se også: www.powerwriting.dk